top of page

Ota yhteyttä narsismiin perehtyneeseen asiantuntijaan

Asiantuntija Maija Aurea

Maija Aurea,

narsismiterapeutti

Ota yhteyttä luottamuksellisesti narsismiin perehtyneeseen asiantuntijaan ja terapeuttiin.

Hän pystyy auttamaan laajalti narsistiseen parisuhteeseen liittyvissä teemoissa.

 

Jätä yhteystietosi ja viestisi, niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Käydään yhdessä läpi tilannettasi ja ratkaisuvaihtoehtoja.

Kiitos rohkeudestasi!

Kiitos viestistäsi!

  • Mitä tulisi tehdä, jos epäilee puolisoaan narsistiseksi?
    Se, että mieleen on tullut epäillä, kertoo jo, että kaikki ei ole hyvin. Ensimmäiseksi useimmat henkilöt mainitsevat asiasta jollekin läheiselleen ja lähtevät googlaamaan tietoa narsismista. Olisi hyvä kirjata ylös asioita, jotka suhteessa oudoksuttavat. Mitä ne ovat, milloin ja mistä saakka niitä on ilmennyt, missä tilanteissa? Ovatko asiat alkaneet huomaamatta ja voimistuneet pikkuhiljaa? Onko uhri luovuttanut rajoistaan ja sallinut asiattoman käytöksen jatkuvan? Esim. henkisen väkivallan muotoja on kymmenittäin. Kannattaa huomioida, että kaikenlainen väkivalta on tuomittavaa, ja siihen on saatava apua ja tekijän käytös tai sen vaikutus itseen loppumaan.
  • Kuinka yleistä narsismi on?
    Asiantuntijoiden virallisen tiedon mukaan narsistista persoonallisuushäiriötä kantaa vain noin 1-2 % väestöstä. Todellisuudessa luku on huomattavasti suurempi, jopa kymmenkertainen. Ongelmana on, että henkilöitä on vaikea diagnosoida. Narsismi parisuhteissa tulee esille suljetuissa perhetilanteissa, joita on mahdotonta tutkia.
  • Mistä saa apua, jos eroaminen tuntuu mahdottomalta?
    Narsisti ei hevin luovu suhteestaan niin kauan kuin siitä on hänelle hyötyä. Sen vuoksi normaali suhteesta eroaminen on usein mahdotonta. Monet narsistin uhrit toteuttavatkin eronsa salaa siten, että narsistin ollessa poissa muutto tapahtuu. Lähdön jälkeen on erityisen tärkeää pitää yhteystietonsa salaisina ja estää yhteydenotot.
bottom of page