top of page

Narsistisen hyväksikäytön ja väkivallan muita muotoja

Narsistinen hyväksikäyttö ilmenee erittäin laajamuotoisesti. Uhri on narsistille kuin hyödyke, esine tai tavara, joka kulutetaan loppuun ja käytön jälkeen heitetään roskalaatikkoon - lisäksi hyödykettä arvostellaan kritisoiden. Mitään inhimillistä tässä prosessissa ei ole. Niin kauan, kuin uhrista on narsistille hyötyä, hyväksikäyttö jatkuu. Hyväksikäytön uhreja narsistilla myös on samanaikaisesti useita. Yhdeltä uhrilta anastetaan taloudellisia etuja, toiselta seksiä, kolmannelta statusta.

Taloudellinen hyväksikäyttö

Narsistit rakastavat rahaa, ulkokultaisuutta ja elintasoa, mutta usein he ovat laiskoja itse raatamaan saavuttaakseen niitä. Nopea keino saavuttaa taloudellisia etuja onkin toteuttaa taloudellista hyväksikäyttöä uhria / uhreja kohtaan. Taloudellinen hyväksikäyttö voi alkaa hiljalleen ja huomaamatta ja voimistuu ajan myötä. Uhri on hyväuskoinen ja nielee kaikki narsistipuolison keksimät valheet. Narsistihan elää koko elämänsä valheessa, joten feikkaaminen ja valehtelu istuvat hänen persoonassaan.

Taloudellinen hyväksikäyttö voi alkaa jo ennen suhteen syventymistä. Uhri kustantaa tapaamisten tarjoilut ja ajanvietteet, myöhemmin yhteiset lomamatkat ja harrasteet. Sille, miksi narsistilla ei ole rahaa, löytyy selitys. Vähitellen, suhteen syventyessä, hyväksikäyttö pahenee. Juuri tästä syystä narsisti pyrkii koukuttamaan uhrinsa nopeasti: kihlaus, yhteen muuttaminen ja muu sitominen. Yhteisen kodin kulut jäävät uhrin maksettavaksi, narsisti loisii surutta ja on "tekevinään jotain" talouden eteen.

Oma lukunsa ovat uhrin pakottaminen lainanottoon, pikavippeihin ja allekirjoittamaan eri asiakirjoja, joiden kautta narsisti suojautuu virkavallalta.

Narsisti voi myös ottaa hallinnointioikeuden uhrin raha-asioihin, maksukortteihin, pankkitiliin tai omaisuuteen. Hän saattaa estää uhria menemästä töihin tai painostaa irtisanoutumaan. Narsisti saattaa näännyttää uhrinsa nälkiintymiseen saakka ja samalla itse rillutella ja mässäillä mielin määrin uhrin kustannuksella.

Hyvin usein taloudellinen hyväksikäyttö jatkuu eronkin jälkeen lasten elatusasioissa. Narsisti kieltäytyy maksamasta elatusmaksuja ja puhuu lastenvalvojat ym. viranomaiset "ympäri".

Hän käyttää vääriä todisteita tuloistaan ja menoistaan viranomaisille ja syyllistää uhrin monin tavoin.

Taloudellinen hyväksikäyttö
Seksuaalinen hyväksikäyttö
Lasten vieraannuttaminen
bottom of page