top of page

Avoliitossa narsistin kanssa

Olette juuri muuttaneet yhteen tai asutte jo avoliitossa.

Yhteen muuttaminen on iso askel suhteessa. Tässä vaiheessa jokainen haluaa olla varma siitä, että tuntee puolisonsa ja että tämä edustaa yhteneväisiä arvoja. Pienet häiveet epäasiallisesta käytöksestä eivät enää aiheuta huomiota, sillä onhan jokaisella huonoja päiviä - kun vain saamme olla yhdessä.


Narsistilla on agenda, jonka mukaan hän haluaa sitoa uuden kumppaninsa mahdollisimman nopeasti itseensä - jotta lähteminen olisi vaikeaa, kun maski putoaa. Narsistin suunnitelma on määrätietoinen. Uhrin saaminen koukkuun rakkauspommituksella, mahdollisimman nopea sitominen kihlautumisen, yhteen muuttamisen, avo- ja avioliiton sekä lasten alullesaattamisen muodossa (mikäli ikä sallii). Sen jälkeen alkaa alistaminen. Hänen toiminnallaan ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa, vaikka toivot niin olevan. Narsisti ei osaa rakastaa, sillä hän on itse hylätty ja haavoitettu - mistäpä se malli olisi voinut tulla?

 

Samassa taloudessa asuva puoliso saa tyytyä arjen huonoon kohteluun, salailuun, jatkuviin menoihin ja resurssien hyödyntämiseen. Samaan aikaan uhria epäillään sivusuhteista, joita narsistilla tyypillisesti itsellään on. Mikäli suhteessa on lapsia, uhri jää jo tuossa vaiheessa ns. yksinhuoltajaksi, vastaa usein kaikesta muustakin taloudessa ja maksaa kulut.

 

Ajan mittaan on riskinä, että totut tilanteeseen. No, miksi et sietäisi jatkuvia vihanpurkauksia, syytöksiä ja epäilyjä - hänhän on vain huonolla tuulella tai joku on ollut hänelle ilkeä, kohdellut HÄNTÄ huonosti. Samalla kun tottumuksesi kasvaa, menetät pala palalta itsestäsi - annat elinvoimasi vampyyrille.

Mitä sinulle itsellesi jää?

Avoliitto narsistin kanssa on hänen tarkoin virittämänsä ansa!

Narsistin naamiopuku

Varo narsistia!

Avoliitto on narsistille riemuisa saavutus

Avoliitto narsistin kanssa on sinulle askel vankilaan, josta on erittäin vaikea vapautua.

Huomaa, että avoliitossa narsisti pääsee hyötymään sinusta taloudellisesti.

Huomaa, että yhdessä asuttaessa narsistilla on erinomaiset mahdollisuudet rajoittaa tekemisiäsi ja menemisiäsi.

Huomaa, että narsistin maski alkaa vähitellen pudota, ja outoa käytöstä alkaa ilmetä.

Huomaa, että mikäli sivuutat sen, mitä intuitiosi sinulle kertoo (kaikki ei ole ok), olet syvemmällä vankilassa.

Mies karnevaalipäähine päässään
bottom of page