top of page

Avioliitossa narsistin kanssa

Olette avioitumassa tai äskettäin avioituneet.

Avioliitto on edelleen yhteiskunnassamme status, jolta odotetaan paljon - elinikäistä sitoutumista ja rakkautta.
Avioliitto narsistin kanssa voi kuitenkin olla maanpäällinen helvetti. Mikäli olet päätynyt avioon narsistin kanssa, sinun on erittäin vaikea irtautua. Narsisti ei avioidu rakkaudesta, vaan tarpeesta sitoa sinut tiukasti itseensä, jotta hän voi hyödyntää sinua eri tavoin. Kun olet loppuun imetty, hän hylkää sinut ja siirtyy seuraavaan uhriin. Siitä huolimatta hän saattaa vainota sinua loputtomiin - se on rankaisemista.

Avioliitto, etenkin jos suhteesta on lapsia, on erittäin otollinen taistelukenttä ja riita-areena, jolla narsistisen ahneuden ja haavoittamisen tarve ovat vallalla. Ihmisellä ei tuossa taistelussa ole mitään arvoa - vain rahalla, materialla ja voittamisella. Narsisti elää omaa vapaata kaksoiselämäänsä, kun puoliso koittaa selviytyä arjen, työn ja lastenhoidon tuottamista velvollisuuksista. Palkkana ovat väkivallan eri muodot.

Narsistien uhreiksi joutuneilla saattaa olla harhakäsitys siitä, että he voisivat rakastamalla muuttaa narsistin. Tämä on erittäin yleinen harhaluulo. Tätä mallia toteuttamalla, entisestään uhrautumalla ja sietämällä alistavaa käytöstä he murentavat itse omaa sisintään. Narsistia ei voi muuttaa, ei rakkaudella, ei millään. Heidän omat traumansa ovat sen verran syvät.

Avioliitto muuttuu asteittain kuumemmaksi helvetiksi. Et koskaan voinut kuvitellakaan, mitä joutuisit elämässäsi kokemaan narsistin aviopuolisona - siis mitä kauheuksia, pahempia kuin hirvittävimmässäkään painajaisunessasi. Ja pahinta on, että olet jumissa. Narsistista ei pääse eroon, eikä hänestä voi erota - häntä ei jätetä, tai vaino alkaa.

Avioliitto narsistin kanssa on maanpäällinen helvetti, johon joudut ja jäät jumiin.

Narsistin maski

Varo narsistia!

Avioliitto takaa narsistille vallan sinuun

Avioliitto on narsistille laskelmoitu saavutus, vaikka itse kuvittelet sen (ehkä vielä) olevan rakkauden täyttymys.

Huomaa, että avioliitto sitoo sinut narsistiin entistä tiukemmin, ja vastamäkiä tulee olemaan riittämiin.

Huomaa, että avioliitto on yleensä narsistille mahdollisuus päästä hyödyntämään sinun kaikkia resurssejasi. Hän saattaa olla luottotiedoton, jolloin sinun varasi kelpaavat.

Huomaa, että narsisti todennäköisesti pettää, oli avioliitossa tai ei - mikään ei ole hänelle pyhää.

Huomaa, että olet avioliitossa henkilön kanssa, joka on emotionaalisesti 5-vuotiaan kiukuttelevan lapsen tasolla.

Venetsialainen maski
bottom of page